Makové kocky s citrónovou polevou

Loading...
(2 / 5)

V poslednom čase dávam mak do všetkých sladkých receptov, kde by sa mohol čo i len trochu hodiť. Takmer každé ráno si ho pridávam do raňajkovej ovsenej kaše, do smoothie sa hodí perfektne, no napríklad aj také cestoviny s makom ako rýchlovka na večeru nie sú zlé. Čo je už ale celkom iný level je s makom piecť. Mnoho ľudí nemusí tzv. „makové zuby“ no u nás doma ho kvôli tomuto vizuálnemu problému určite jesť neprestaneme. Dnes si napečieme famózne makové kocky s citrónovou polevou. Spojenie týchto dvoch chutí si zamilujete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @aliciacooking on

Budeme potrebovať:

Na cesto

  • 200 gramov polohrubej múky
  • 100 gramov práškového cukru
  • 100 gramov mletého maku
  • trošku škorice
  • trošku muškátového orieška
  • 1 PL citrónovej kôry
  • 120 gramov masla
  • 2 žĺtky
  • práškový cukor na posypanie

Na polevu:

  • 150 gramov práškového cukru
  • 1 bielok
  • 1 PL citrónovej šťavy

Postup:

  • Múku si najskôr preosejeme a zmiešame si ju s práškovým cukrom. Pridáme mak, škoricu, muškátový oriešok, a citrónovú kôru. Premiešame do jednotnej hmoty. Následne pridávame maslo a žĺtky.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Prairie Challah & Pastries (@prairiechallah_yxe) on

  • Vypracujeme si cesto, môžeme na pomoc použiť mixér, ale ide to aj rukami. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho v chladničke postáť hodinku-dve. Cesto si potom dobre rozvaľkáme asi na hrúbku pol centimetra a poprášime práškovým cukrom.
  • Pripravíme si bielkovú polevu a to tak, že vymiešame cukor s bielkami a citrónovou šťavou. Polevu dáme na cesto a pokrájame na kocky o veľkosti hrany asi 3 centimetre a naukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
  • Kocky pečieme na 175 stupňov Celzia asi 15 minút. Kocky odporúčame naukladať do nádobky a uskladniť v chladničke. Po pár dňoch krásne zmäknú. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x