Mäkký medovník

Loading...
(3 / 5)

Tradičné medovníčky nesmú na Vianočnom stole chýbať. Čo je ale pri perníčkoch alebo teda medovníčkoch dôležité je to, aby boli mäkké. Ja ich vždy skladujem na balkóne v papierovej krabici. Keď má prísť návšteva, vyložím pár kúskov na balkón a za pár minút úplne zmäknú. S týmto receptom sa mi zatiaľ vždy podarili. Horšie to býva s ozdobením, ale zlepšujem sa každým rokom :).

Budeme potrebovať:

400 gramov hladkej múky

140 gramov práškového cukru

2 vajíčka

2 PL medu

1 ČL sódy bikarbóny

škorica podľa chuti

Postup:

V miske si najskôr zmiešame hladkú múku so sódou bikarbónou, aby sme mali istotu, že bude rovnomerne v celom ceste. Pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme ho hodinku postáť v chladničke. Cesto si vyvaľkáme a povykrajujeme vykrajovačkami od výmyslu sveta. Pečieme len krátko na 180 stupňoch, kým nechytia hnedú farbu, je potrebné si to ustriehnuť.

TIP na polevu:

150 gramov práškového cukru a jeden bielok a trošku citrónovej šťavy. Vymiešame do hladka a naplníme sáčok. Urobíme dierku a hor sa ozdobovať.

 (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x