Loďky z lístkového cesta s bravčovým mäsom

Loading...
(0 / 5)

Klasický obed z bravčového mäsa a zemiakovej kaše pozná snáď každá rodina. Ak vám došli nápady a chceli by ste vyskúšať niečo úplne nové, čítajte ďalej. Loďky z lístkového cesta sú skvelou alternatívou najmä vtedy, ak vás už omrzeli klasické recepty a radi by ste vyskúšali niečo nové, netradičné. 

recept 1
sovkusom.ru

Tento pokrm je neobvyklý, ale o to viac chutný. Najlepšie však je, že do náplne si môžete pridať aj rôzne ďalšie suroviny, ktoré máte radi. Recept môžete napríklad ozvláštniť rôznymi bylinkami ako tymiánom či pažítkou.

Čo budete potrebovať?

1 kg zemiakov

400 g bravčového mäsa

1 ks cibule

500 g lístkového cesta

50 g tvrdého syra

3 – 4 ks kyslých uhoriek

1 ks vajce

soľ a čierne korenie podľa chuti

Ako na to ?

Zemiaky uvarte v osolenej vode a urobte z nich klasickú zemiakovú kašu, ako ste zvyknutí. Bravčové mäso a celú cibuľu si nakrájajte na menšie kocky.

recept 2
sovkusom.ru

Mäso vložte do hlbšej panvice a na oleji ho prudko osmažte po dobu troch minút. Pridajte soľ, čierne korenie a cibuľu. Za stáleho miešania všetko orestujte. Znížte teplotu, zakryte a nechajte restovať 10 až 15 minút. Mäso odokryte a nechajte na miernom ohni restovať ďalšie 4 minúty, aby sa odparila prebytočná šťava.

recept 3
sovkusom.ru

Kyslé uhorky pokrájajte na menšie kocky. Ak nechcete, aby bola veľmi cítiť vôňa uhoriek, prepláchnite ich v studenej vode.

recept 4
sovkusom.ru

Lístkové cesto si rozdeľte na 4 časti a rovnomerne každú časť rozvaľkajte. Myslite na to, že lístkové cesto by malo mať tvar obdĺždnika, na krajoch urobte zárezy,

recept 5
sovkusom.ru

Do stredu lístkového cesta dajte 2 -3 polievkové lyžice kaše, mäsa a pár kúskov nakrájaných uhoriek – podľa vašej chuti.

recept 6
sovkusom.ru

Teraz zabaľte každú stranu cesta tak, aby ste mali rez v strede. Tvar lode dodáte cestu tak, že ho po stranách pozatláčate.

recept 7
sovkusom.ru

Pripravené loďky poukladajte na dostatočne veľký pekáč alebo plech vystlaný papierom na pečenie. Každú jednu loďku potrite rozšlahaným vajíčkom.

recept 8
sovkusom.ru

Miesto kde sa nachádza mäso, posypte tvrdým syrom. Rúru predohrejte na 180 ° C a dajte upiecť loďky, pečte ich aspoň 25 minút dozlatista.

recept 9
sovkusom.ru

Upečené loďky môžete podávať s rôznymi zeleninovými šalátmi, napríklad s rajčinovo cibuľovým alebo nakladanou zeleninou. Prajeme vám pohodové chvíle strávené v kuchyni a dobrú chuť k večeri či k obedu.

zdroj: babskeveci.sk (Marianna), sovkusom.ru 

Chutil ti tento recept?

komentárov

x