Linecké pečivo podľa receptu starých mám

(2 / 5)

Receptov na vianočné pečivo nájdete na internete celé milióny. Od medovníčkov cez plnené ovocné koláče až po linecké pečivo. My sme si pre vás pripravili recept na linecké pečivo od starých mám. Najdôležitejšia ingrediencia je však láska a radosť z pečenia. Tie dodajú koláčikom úžasnú chuť a jedinečný vzhľad.

Foto: autor

Budeme potrebovať:

  • 375 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • náplň (jahodový, ríbezľový alebo marhuľový džem, nutella)

Postup:

  • Preosejte si múku cez sitko aby ste sa vyhli akýkoľvek hrudkám. Do preosiatej múky nakrájajte tuk, pridajte taktiež preosiaty cukor a žĺtky. Všetko pomaly a dôkladne premiešajte.
  • Zpracované cesto nechajte pól hodinku odpočívať v chladničke. Keď je cesto dostatočne vychladené, vyvaľkajte ho na veľkú, no nie však veľmi tenkú plochu. Z tejto plochy môžete vyrezávať koláčiky podľa vlastného vkusu.
  • Vyrezané koláčiky potom umiestnite na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 190 stupňov kým nie sú koláčiky hotové. Je dôležité počas pečenia koláčiky stále pozerať pretože môžu rýchlo zhorieť.
  • Upečené koláčiky nechajte postáť pár dní a potom ich naplňte. Na ozdobu ich môžete posypať napríklad orieškami. Dobrú chuť!
Foto: autor

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x