Letný osviežujúci koláč z čiernych ríbezlí

Loading...
(0 / 5)

Počas letného obdobia sa najviac koláčov pripravuje najmä z malín, jahôd či čučoriedok. Neskôr sú v kurze broskyne, hrušky či jablká. Na malé bobuľové ovocie – ríbezle sa však takmer zabúda. Keď dozrejú, putujú do bublaniny. Práve z tohto malého chutného ovocia bude aj dnešný recept. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a určite si na ňom všetci pochutia. Okrem všetkého je veľmi ľahký a preto je ako stvorený na teplé letné dni. Použiť však môžete aj iné lesné plody, podľa chuti a preferencií.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ПРОСТЫЕ СЛАДКИЕ РЕЦЕПТЫ (@budu_bulkoy) on

Budeme potrebovať:

  • 2,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 2 hrnčeky cukru
  • pol lyžičky octu
  • 2 vaječné bielka
  • 250 g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 vaječné žĺtky
  • 100 ml mlieka
  • 200 g ríbezlí

Postup:

  • 100 gramov masla nakrájajte na kocky a pridajte k nemu múku. Poriadne premiešajte, najlepšie rukami a pridajte ocot so sódou. Pridajte do zmesi dve polievkové lyžice cukru spolu s dvomi žĺtkami.
  • Celú zmes poriadne premiešajte. Hotové cesto položte na plech. Cesto pečte pri teplote 180 stupňov približne 15 minút. V samostatnej miske si zmiešajte bielka do snehu a následne pridajte zvyšok cukru.
  • Sneh z bielkov naneste na upečený korpus a pošlite ho do rúry na 15 minút pri teplote 200 stupňov. Keď pena začne stúpať a začne byť krehká, vyberte koláč hneď z rúry. Teplý koláč nakrájajte na tri časti.
  • Keď je koláč hotový pripravte si krém. Zmiešajte 50 ml mlieka spolu s pol šálkou cukru. Zmes zahrejte v hrnci na miernom ohni. V samostatnej miske zmiešajte jednu lyžicu múky spolu s 50 ml mlieka. Takto pripravenú hmotu nalejte do sladkej hmoty a nechajte povariť.
  • Hustú zmes potom odstráňte z nad ohňa a hneď pridajte do krému maslo. Nakoniec stačí len zmiešať ríbezle s cukrom a rozmixovať ich. Teraz už len striedajte jednotlivé vrstvy a koláč je hotový. Dajte ho vychladiť a podávajte. Dobrú chuť.

sovkusom.ru

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x