Máte chuť na langoše? Pripraviť ich môžete aj bez droždia. Stačí, keď ho nahradíte sódou bikarbónou. Navyše tieto sú z cesta z kyslej smotany a ak ste ich ešte neskúšali, určite do toho choďte. Vychvaľuje ich každý. Na vrch už len posypať syrom a potrieť cesnakom. Aké langoše máte najradšej vy?
- 250 ml kyslej smotany
- 2 hrnčeky polohrubej múky (objem 250 ml)
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL soli
- olej
- cesnak
- smotana
- kečup
- syr
Postup:
- Do misky si dáme kyslú smotanu a vymiešame ju s dvomi hrnčekmi polohrubej múky. Pridáme sódu bikarbónu a soľ. Vymiesime cesto. Nemusíme ho nechať kysnúť, stačí ho rozvaľkať a pohárom povykrajovať krúžky. Trošku ich ponaťahujeme.
- Následne ich vypražíme klasicky v oleji. Hotové langoše necháme na servítke dobre odkvapkať od prebytočného oleja. Natrieme ich cesnakom a na vrch si už každý môže dať čo chce. Smotanu navyše, kečup alebo nastrúhaný syr. Dobrú chuť.
Lucia M.