Lahodné smotanovo čokoládové kocky

Loading...
(3 / 5)

Keď sme tento zákusok uvideli, mali sme chuť ochutnať ho už z obrázku. Potom sme ho vyskúšali pripraviť a musíme povedať, že nič lepšie sme v živote nejedli. Je absolútne delikátny, chutí po smotane a lahodnom mascarpone a v kombinácii s čokoládou máte pocit, že jete samotné nebo.

Budete potrebovať:

Na cesto

  • 6 vajec
  • 3 PL práškového cukru
  • 6 PL oleja
  • 6 PL mlieka
  • 8 PL polohrubej múky (kopcovitých lyžíc)
  • ½ ČL prášku do pečiva

Na plnku

  • 300 g mascarpone
  • 100 ml šľahačkovej smotany
  • 100g masla
  • 3 PL práškového cukru
  • kôru z jedného citróna

Na polevu

  • 100 g horkej čokolády
  • 2-3 PL mlieka

Postup prípravy:

  • Ako prvé si pripravte cesto. Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny, potom pridajte mlieko a olej. Všetko spolu dobre prešľahajte. Nakoniec pridajte múku. Pekáč si vymastite a vysypte múkou a cesto doň vylejte. Pečte pri teplote 180-200 stupňov približne 30 minút, či je cesto hotové kontrolujte špáradlom. Cesto potom nechajte vychladnúť.
  • Mascarpone vyšľahajte dohladka s cukrom a smotanou, pridajte maslo izbovej teploty a zapracujte ho do krému. Potom pridajte citrónovú kôru, kto nemá rád nemusí. Takisto nič nepokazíte kvapkou vanilkového, mandľového alebo rumového extraktu, ak chcete smotanu nejak ochutiť. Smotanový krém rozotrite na vychladnuté cesto.
  • Čokoládu si rozpustite vo vodnom kúpeli, pridajte mlieko a polevu nechajte mierne vychladnúť. Potom ju opatrne a rovnomerne rozotrite na krém a zákusok odložte do chladničky zatuhnúť. Nechajte ho tam aspoň 2-3 hodiny a potom krájajte na kocky. Prajeme dobrú chuť!

 (M)

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x