Ľahký šalát

(2 / 5)

A máme tú jednu zo špecialít tých najlepších reštaurácií. Lahodný a jemný smotanovo-zeleninový šalát s kuracími srdcami osloví každého labužníka. Chuť mäska, ktoré sa k ničomu nedá prirovnať, je v spojení niekoľkých ingrediencií ešte zvýraznená a dotvorená. Plesknite sa po vrecku, pripravte si tento šalát aspoň pár krát do roka a pochutnajte si na tej najlepšej lahôdke.

Budete potrebovať:

600g kuracích sŕdc

niekoľko listov ľadového šalátu

čierne korenie podľa chuti

soľ podľa chuti

150g mrkvy

100g hrášku

1 PL olivového oleja

1 zelená cibuľka

kyslá smotana podľa chuti

150g cibule

Postup prípravy:

Kuracie srdcia dobre umyte a očistite. Dajte ich do vriacej osolenej vody, pridajte pár bobuliek celého čierneho korenia a bobkový list. Nechajte variť 25 minút. Medzitým si olúpte cibuľu a mrkvu a nastrúhajte obe na hrubšom strúhadle. Cibuľu aj mrkvu opečte na panvici s trochou oleja, aby sa orestovala a ostala zlatistá. Kým sa zelenina restuje nakrájajte si zelenú cibuľku na tenké krúžky a pridajte ju k smažiacej sa mrkve a bielej cibuli. Kuracie srdcia vyberte z vody a každý kúsok nakrájajte na 4 časti. Do misky vložte orestovanú mrkvu s cibuľkami a nakrájané srdcia. Pridajte hrášok, soľ a korenie, nakoniec pridajte ľadový šalát podľa chuti a smotanu. Všetko spolu premiešajte a dajte ochladiť. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x