A máme tú jednu zo špecialít tých najlepších reštaurácií. Lahodný a jemný smotanovo-zeleninový šalát s kuracími srdcami osloví každého labužníka. Chuť mäska, ktoré sa k ničomu nedá prirovnať, je v spojení niekoľkých ingrediencií ešte zvýraznená a dotvorená. Plesknite sa po vrecku, pripravte si tento šalát aspoň pár krát do roka a pochutnajte si na tej najlepšej lahôdke.
600g kuracích sŕdc
niekoľko listov ľadového šalátu
čierne korenie podľa chuti
soľ podľa chuti
150g mrkvy
100g hrášku
1 PL olivového oleja
1 zelená cibuľka
kyslá smotana podľa chuti
150g cibule
Kuracie srdcia dobre umyte a očistite. Dajte ich do vriacej osolenej vody, pridajte pár bobuliek celého čierneho korenia a bobkový list. Nechajte variť 25 minút. Medzitým si olúpte cibuľu a mrkvu a nastrúhajte obe na hrubšom strúhadle. Cibuľu aj mrkvu opečte na panvici s trochou oleja, aby sa orestovala a ostala zlatistá. Kým sa zelenina restuje nakrájajte si zelenú cibuľku na tenké krúžky a pridajte ju k smažiacej sa mrkve a bielej cibuli. Kuracie srdcia vyberte z vody a každý kúsok nakrájajte na 4 časti. Do misky vložte orestovanú mrkvu s cibuľkami a nakrájané srdcia. Pridajte hrášok, soľ a korenie, nakoniec pridajte ľadový šalát podľa chuti a smotanu. Všetko spolu premiešajte a dajte ochladiť. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)