Na internete často nájdete jednu otázku, ktorá sa vyskytuje najčastejšie. Ako vypražiť rezne tak, aby boli ako pampúšiky? Každý má nejaký iný recept, no my sme zozbierali tie najlepšie tipy, ktoré zmenia klasický trojobal na niečo oveľa úžasnejšie a chutnejšie. Máte nejaký svoj trik? Napíšte nám ho do komentárov.
Dať ich do mlieka a obalené hneď vyprážať, neuskladňovať obalené v chladničke.
Ja dávam do vajec smotanu a múku. Sú fajnovo napuchnuté a tento recept mám od kuchárky, ktorá varí na svadby.
Moja mamina ma naučila obaľovať nasledovne: múka, vajce, múka, vajce (do vajíčok nedávame žiadne mlieko, smotanu ani vodu) strúhanka. V živote sme ich nemali ako dosky.
Dievčatá, ak má byť rezeň nadýchaný, musí plávať v oleji, ktorý je poriadne rozpálený…Ak neveríte, príďte na koštovku k nám.
Do vajíčok trošku šľahačky. Ja potieram rezne z jednej strany horčicou a obaľujem tesne pred vyprážaním.
Strúhanka, vajíčka s pivom, strúhanka. Po vypražení ich zakryjem pokrievkou a trošku pokvapkám vodou.
Ja už robím podľa mojej svokry. Rezne neobaľujem v múke ale v strúhanke, vajíčkach a znova v strúhanke, vyprážam na oleji s brav.masťou a sú výborné, chrumkavé.
Šesť vajec, kyslá smotana, cesnak, soľ, korenie, petržlenová vňať. Vymiešať, namočiť rezne a ja nechám aj tri dni v chladničke. Potom len obaliť v strúhanke a vyprážať. Sú vynikajúce a vrelo odporúčam.
Rezne treba vyprážať na masti a budete mať krásnu vôňu aj chuť, nie na oleji. Treba pri nich stáť a obracať ich, aby boli do zlata, oko vidí, že ich treba brať a dať na servítku a zakryť.
Dať do kyslej smotany, vajíčka, cesnak, trochu vegety a nechať namočené cez noc. Obaliť len v strúhanke a sú nadýchané a chuťovo výborné. Tie, čo nevysmažíte môžte nechať namočené v chladničke.
To ja mám recept od mojej drahej babičky. Ja ich ani poriadne nevyklepem, len tak ledabolo, ale konce trošku narežem, aby sa „nekrútili“. Posolím a na každý rezeň dám za lyžicu mlieka a nechám odstáť do nasledujúceho dňa. Zásadne obaľujem v hladkej múke a strúhanku nevtláčam do mäska. Zasadne vyprážam v bravčovej masti a tej musí byť statočne. Vybraté rezne dávam do papierových utierok, aby sa odsala masť a tak ich ukladám do alobalu do kameninového hrnca. Rezníky sú hebučké, mäkké, chutné…mňam.