Kysnuté pudingové slimáky

(5 / 5)

Máte radi tvaroh, no už vás nenapadá žiadny nový recept? V tom prípade je tento pre vás ten správny. Je veľmi chutný a preto si na ňom pochutia aj tí najmenší. Stačí vám mať doma zopár hrozienok, vanilkový puding a tvaroh. Recept ocenia aj „lenivé“ kuchárky. Hotový ho budete mať do hodinky.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diana V Hurd (@dyanushka1) on

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • 450 gramov múky
  • 2 dl vlažného mlieka
  • 80 gramov kryštálového cukru
  • 50 gramov roztopeného masla
  • 1 balenie sušeného droždia
  • 1 vajíčko
  • 1 vanilkový cukor
  • štipku soli

Plnka:

  • 250 gramov tvarohu
  • 3 dl mlieka
  • hrozienka
  • nastrúhanú citrónovú kôru (1 citrón)
  • 1 vanilkový puding
  • 100 gramov kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  • Rozpustite si droždie v 1 dl mlieka spolu so štipkou cukru a múky. Do múky pridajte cukor, vanilkový cukor, maslo, vajce, zvyšné mlieko a pripravené kvasinky. Celé cesto spolu poriadne premiešajte a nechajte jednu hodinu postáť.
  • Počas kysnutia cesta si pripravte plnku. Zmiešajte cukor, vanilkový cukor a puding. Takto pripravenú zmes pridajte do mlieka, ktoré priveďte do varu. Keď získate hustú pudingovú konzistenciu odstráňte puding z ohňa a pridajte tvaroh, hrozienka a citrónovú kôru.
  • Cesto, ktoré vykyslo si vyvaľkajte na veľkú plochu s hrúbkou cca pol centimetra. Na cesto rovnomerne rozotrite dobre vychladenú pudingovo-tvarohovú zmes. Následne cesto celé zrolujte a nakrájajte ho na 2 cm plátky. Takto pripravené slimáčiky pečte pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandra 👨‍👩‍👧‍👦 🐶🐶 (@seaside.mamas.home) on

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x