Máte radi tvaroh, no už vás nenapadá žiadny nový recept? V tom prípade je tento pre vás ten správny. Je veľmi chutný a preto si na ňom pochutia aj tí najmenší. Stačí vám mať doma zopár hrozienok, vanilkový puding a tvaroh. Recept ocenia aj „lenivé“ kuchárky. Hotový ho budete mať do hodinky.
Budeme potrebovať:
Cesto:
- 450 gramov múky
- 2 dl vlažného mlieka
- 80 gramov kryštálového cukru
- 50 gramov roztopeného masla
- 1 balenie sušeného droždia
- 1 vajíčko
- 1 vanilkový cukor
- štipku soli
Plnka:
- 250 gramov tvarohu
- 3 dl mlieka
- hrozienka
- nastrúhanú citrónovú kôru (1 citrón)
- 1 vanilkový puding
- 100 gramov kryštálového cukru
- 1 vanilkový cukor
Postup:
- Rozpustite si droždie v 1 dl mlieka spolu so štipkou cukru a múky. Do múky pridajte cukor, vanilkový cukor, maslo, vajce, zvyšné mlieko a pripravené kvasinky. Celé cesto spolu poriadne premiešajte a nechajte jednu hodinu postáť.
- Počas kysnutia cesta si pripravte plnku. Zmiešajte cukor, vanilkový cukor a puding. Takto pripravenú zmes pridajte do mlieka, ktoré priveďte do varu. Keď získate hustú pudingovú konzistenciu odstráňte puding z ohňa a pridajte tvaroh, hrozienka a citrónovú kôru.
- Cesto, ktoré vykyslo si vyvaľkajte na veľkú plochu s hrúbkou cca pol centimetra. Na cesto rovnomerne rozotrite dobre vychladenú pudingovo-tvarohovú zmes. Následne cesto celé zrolujte a nakrájajte ho na 2 cm plátky. Takto pripravené slimáčiky pečte pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút.
Gabriela