Kysnuté cesto bez vajíčok a mlieka

Loading...
(4 / 5)

Neexistuje nič lepšie ako dobré domáce koláče z kysnutého cesta, aké nám robievala ešte naša babička. Lenže kysnuté cesto nadúva a preto sa ho mnohí museli vzdať. Navyše obsahuje mlieko, ktoré je alergénom a o vajciach už ani nehovoríme. Fakt si myslíte, že už nikdy nezjete nič kysnuté?

allwomens.ru

Omyl. Existuje totiž kysnuté cesto, ktoré je ľahučké a hovorí sa mu diétne. Diétne je však len v´daka absencii mlieka a vajíčok, čo mu na chuti nijako neuberá. Ak máte doma alergikov a ľudí s intoleranciou laktózy, šup šup vyťahujte plech. S radosťou sa môžete opäť pustiť do vynikajúcich kysnutých dobrotiek. Toto cesto sa pripravuje presne tak isto ako klasické kysnuté cesto, ibaže mlieko vymeníte za vodu a vajcia doň vôbec nepridáte. A výsledok? Cesto vhodné pre alergikov a ešte k tomu takmer bez kalórií!

Budeme potrebovať:

175g hladkej múky

1PL slnečnicového oleja

štipka soli

1 ČL sušeného droždia

125ml vody

Postup prípravy:

Múku si preosejeme, aby bolo cesto jemné. Do misky s múkou prisypeme sušené kvasnice a soľ a dobre premiešame. Prilejeme olej a vodu a vymiesime tak, aby malo cesto hladkú konzistenciu.

open-cook.ru

Misku prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste aspoň 1 hodinu. Sem tam nakukneme, či už cesto zdvojnásobilo svoj objem a ak áno, môžeme s ním začať pracovať.

testosam.ru

Na dosku si vysypeme múku a cesto niekoľko minút dobre miesime. Vyvaľkáme a pečieme koláčiky podľa vlastnej chuti.

finecooking.ru

Nemusíte sa obávať, cesto je vhodné na všetky druhy koláčov. Výborne chutí tak s ovocím, ako s makom, či ako kakaový závin. Nebojte sa experimentovať. S týmto cestom môžete pokojne piecť aj kysnuté koláče na slano. Všetky vaše dobroty budú rovnako chutné, mäkké a voňavé, akoby ste ich pripravovali z klasického cesta. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x