Kuracie stehná so zemiakmi preliate smotanovou marinádou

(5 / 5)

Variť každý deň inú večeru dokáže byť veľmi náročné. Navyše, pokiaľ máte na starosti ešte milión iných povinností, na varenie ostáva len málo času a niekedy aj málo chuti. Práve preto exitujú tipy na rýchle a chutné večere, ktoré vás zachránia pred hladnými krkmi. Jedným z takýchto receptov je aj pečené kuracie mäsko so zemiakmi. Stačí vám zopár ingrediencií, pár minút času a najedia sa všetci členovia domácnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Домашний повар (@domashiy_povar) on

Budeme potrebovať:

  • 4 kuracie stehná
  • 600 ml kyslej smotany
  • 5 ks cherry paradajok
  • čierne korenie
  • soľ
  • červená paprika
  • 800 g zemiakov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 50 ml olivového oleja

Postup:

  • Do hlbokej misky nalejte kyslú smotanu a pridajte k nej 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie a červené papriku. Zmes poriadne premiešajte a nechajte odstáť. Kuracie stehná opláchnite, osušte a namočte do marinády. V marináde nechajte približne 20-25 minút, no pokojne aj počas noci.
  • Zemiaky ošúpte (môžete však nechať aj v šupke) a poukladajte na plech. Zemiaky polejte olivovým olejom a osoľte. Na pripravené zemiaky poukladajte kuracie stehná a nakrájané cherry paradajky. Zvyškom marinády polejte zemiaky. Pečte približne 40 minút na 200 stupňov. Dobrú chuť.

sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x