Variť každý deň inú večeru dokáže byť veľmi náročné. Navyše, pokiaľ máte na starosti ešte milión iných povinností, na varenie ostáva len málo času a niekedy aj málo chuti. Práve preto exitujú tipy na rýchle a chutné večere, ktoré vás zachránia pred hladnými krkmi. Jedným z takýchto receptov je aj pečené kuracie mäsko so zemiakmi. Stačí vám zopár ingrediencií, pár minút času a najedia sa všetci členovia domácnosti.
Budeme potrebovať:
- 4 kuracie stehná
- 600 ml kyslej smotany
- 5 ks cherry paradajok
- čierne korenie
- soľ
- červená paprika
- 800 g zemiakov
- 4 strúčiky cesnaku
- 50 ml olivového oleja
Postup:
- Do hlbokej misky nalejte kyslú smotanu a pridajte k nej 2 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie a červené papriku. Zmes poriadne premiešajte a nechajte odstáť. Kuracie stehná opláchnite, osušte a namočte do marinády. V marináde nechajte približne 20-25 minút, no pokojne aj počas noci.
- Zemiaky ošúpte (môžete však nechať aj v šupke) a poukladajte na plech. Zemiaky polejte olivovým olejom a osoľte. Na pripravené zemiaky poukladajte kuracie stehná a nakrájané cherry paradajky. Zvyškom marinády polejte zemiaky. Pečte približne 40 minút na 200 stupňov. Dobrú chuť.
sovkusom.ru