Kuracie rezne v sezame a smotane

Loading...
(0 / 5)

Nie je nad dobrý vyprážaný kurací rezeň. Na nedeľný obed to je ideál a v spojení so sezamom je to jedno z najobľúbenejších jedál. Na recept sme narazili u pani Milky, ktorá ho pripravila svojej rodine a deťom cez jarné prázdniny. Poďme sa pozrieť, ako kuracie rezne pripraviť podľa jej receptu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stefi♥Dúcová (@slovenska_mamicka) on

Budeme potrebovať:

  • 4 kuracie prsia
  • 1 kyslá smotana
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • olej
  • strúhanka
  • soľ a korenie
  • sezam
  • 1 vajíčko do smotany

Postup:

  • Kuracie prsia si najskôr očistíme a narežeme na rezne. Osolíme ich, okoreníme a vyklepeme na strúhanke. V miske si rozšľaháme vajíčka a do druhej dáme sezam.
  • Kuracie prsia najskôr namočíme do vajíčka, potom do sezamu a vyprážame na oleji. Potom si pripravíme marinádu. Kyslú smotanu zmiešame s vajíčkom a pretlačeným cesnakom.
  • Keď sme prsia vypražili z oboch strán, namočíme ich do marinády a naukladáme na plech. Pečieme ich v rúre asi 30 minút. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť.

Foto: facebook, Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x