Kuracie prsia na póre

(5 / 5)

Každú nedeľu sa u nás naskytne známa dilema s názvom, čo na nedeľný obed. S týmto jednoduchým receptom sa mi však podarilo vyčariť hlavné jedlo, ktoré si už teraz získalo veľkú obľubu.

Budeme potrebovať:

2 veľké kuracie prsia

soľ a korenie

červená mletá paprika

sušený tymian

2 strúčiky cesnaku

1 ČL citrónovej šťavy

2 póry

1 PL masla

60 ml smotany na varenie

70 gramov mozzarelly

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme očistíme a nakrájame klasicky na rezne. Mäso si dochutíme korením, paprikou a soľou, posypeme tymianom, potrieme pretlačeným cesnakom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Pór umyjeme a nakrájame nadrobno. Vyberieme si sklenenú misu a umiestnime do nej kuracie prsia aj pór. Ten ešte môžeme trochu dosoliť. Misu si môžeme vymastiť maslom. Všetko to pečieme 30 minút. Potom na kuracie prsia nalejeme smotanu a posypeme ich mozzarellou. Pečieme ešte asi 5-10 minút. Podávame napríklad so šalátom alebo so zemiakmi. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x