Tento recept vznikol, keď som už nevedela, čo doma navariť. Otvorila som chladničku, vybrala som kuracie prsia a mrkvu a pustila som sa do varenia. Nakoniec vzniklo naozaj fajnové jedlo, ktoré chutilo aj mojej rodine. Rýchly obed, ktorý mi trval asi 20 minút.
4 kúsky kuracích pŕs
4 väčšie mrkvy
3 lyžice horčice
1 lyžicu medu
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
2 naberačky čistého vývaru
šťava z polovice citróna
Kuracie prsia si najskôr očistíme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Pripravíme si marinádu a to tak, že zmiešame horčicu s medom, soľou a korením. Mäsko si namarinujeme a môžeme ho nechať nejaké dve hodiny v chladničke, no nie je to potrebné. Na panvicu si dáme trochu kokosového oleja a na pridkom plameni si orestujeme kuracie mäso. Počkáme, kým sa nám dobre uzavrú póry a stiahneme plameň. K mäsu pridáme prelisovaný cesnak a celé to podlejeme vývarom. Necháme chvíľu podusiť, asi tak 10 minút.
Medzitým si narajbeme mrkvu, ktorú orestujeme spolu s troškou medu. Restujeme asi 5 minút a následne pridáme šťavu z polovice citróna. Necháme ešte ďalších 5 minút restovať.
Ako prílohu si pripravíme ryžu alebo hranolky. Podávame s mrkvou ako prílohou, no môžete ju na záver aj primiešať k mäsu a ryži a máte hotové rizoto. Dobrú chuť.
zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)