Vynikajúce jedlo, ktoré si väčšinou objednávame len v reštaurácii, pretože doma chceme mať navarené hlavne rýchlo. Ak sa chystáte na plnené kuracie rolky, vyskúšajte tento recept. Bez kvapky oleja ich stačí upiecť v rúre, prípadne len rýchlo vypražiť vo fritéze. Spôsob si vyberte sami.
- kuracie prsia
- šunku
- syr
- špenát
- koreniny
- múku
- strúhanku
- vajce
Postup:
- Rezne si naklepeme tak, aby sa nám s nimi dobre pracovalo. Okoreníme, osolíme, pridáme sušené bylinky. Do vnútra navrstvíme šunku, syr a špenát, kto chce, môže pridať aj iné suroviny podľa chuti.
- Mäso zvinieme do rolky a pripevníme špáradlami. Najskôr rolky obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Postup s obaľovaním zopakujeme ešte raz, aby boli rolky chrumkavé.
- Naukladáme ich na plech a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 30 minút. Môžeme ich aj vypražiť vo fritéze alebo na panvici. Podávame so zemiakmi, zeleninou ale aj ryžou či hranolkami. Dobrú chuť.