Kuracia roláda

(5 / 5)

Ak ste si pod pojmom „kuracia roláda“ predstavili niečo ako koláč s kuracím mäsom, alebo nebodaj niečo huspeninového charakteru, vyvedieme vás z omylu. Tento recept je delikatesou, aká sa podáva v lepších reštauráciách a nijako sa neponáša na vyššie spomenuté produkty. Pripravte si ju ako hlavné jedlo a k nej dobrú smotanovú omáčku s opekanými zemiačikmi. Slávnostné jedlo bude na stole!

Budete potrebovať:

1kg kuracích pŕs

30g želatíny

3 strúčiky cesnaku

soľ a korenie podľa chuti

1 KL mletej papriky

petržlenová vňať podľa chuti

pažítka podľa chuti

Postup prípravy:

Kuracie prsia si umyte a očistite a nakrájajte na malé kocky. V hlbokej miske ich zmiešajte so soľou, korením, červenou paprikou. Pridajte pretlačený cesnak a želatínu, potom nadrobno nasekané bylinky. Všetko spolu premiešajte a mäso dajte do formy na srnčí chrbát, chlieb alebo ho jednoducho vyformujte do tvaru valca, či rolky. Okraje zaistite pomocou špajdlí. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 50 minút, potom nechajte vychladnúť a dajte do chladničky na 3 hodiny. Fantastické jedlo bude na stole, stačí k nemu pripraviť dokonalú prílohu a sviatočný stôl sa bude prehýbať pod dobrotami vytvorenými vašimi šikovnými rúčkami. Prajeme dobrú chuť!

 

zdroj titulnej fotky: youtube, (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x