Červená šošovica je v poslednom čase v móde nielen preto, lebo je chutná a oživí každé jedlo svojou farebnosťou, ale aj preto, že ju možno jednoduchšie a rýchlejšie pripraviť. Dnes si ukážeme recept na prípravu kuracej polievky s červenou šošovicou, ktorá chutí naozaj famózne. Je priam ideálna aj pri diétach.
2 PL červenej šošovice
200g kuracích pŕs
1 cibuľu
1 mrkvu
2 zemiaky
2 PL paradajkovej pasty
olej
soľ a korenie podľa chuti
Ako prvé si dajte v slanej vode uvariť morčacie mäso v celosti do mäkka, vodu nevylievajte! Keď je hotové, pokrájajte ho na kocky, alebo jemne potrhajte na pásiky. Cibuľu nakrájajte na jemno, zemiaky na kocky a mrkvu postrúhajte na hrubšom strúhadle. Do vývaru z mäsa dajte zemiaky. Na inej panvici si na troške oleja osmažte cibuľu do zlatista, pridajte paradajkovú pastu a 1-2 minúty poduste. Potom zmes pridajte do polievky. Keď sú zemiaky polomäkké, pridajte aj nastrúhanú mrkvu, no a keď je uvarená už všetka zelenina, pridajte prepláchnutú šošovicu spolu s morčacím mäsom. Povarte 2-3 minúty, dochuťte a podávajte. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: pixabay, (M)