Kurací perkelt s haluškami

Loading...
(0 / 5)

Výborný kurací perkelt s haluškami je skvelý tip na obed alebo večeru. Neviem ako vy, ale ja som si perkelt zamilovala hneď a miluje ho aj moja rodina. Veľmi jednoduchá príprava a zmes chuti smotany a sladkej papriky spôsobuje, že ho bude mať rada každá gazdinka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darčekový shop Víno Káva Sklo (@in_medio) on

Na Kurací perkelt s haluškami budeme potrebovať:

  • 1 menšiu cibuľu
  • vykostené kuracie stehná (alebo nohy či prsia)
  • rajčinový pretlak
  • kyslá smotana
  • 1 ČL múky
  • červená mletá paprika
  • soľ a korenie
  • 1 bujón
  • olej

Na halušky

  • 500 gramov polohrubej múky
  • 2 vajíčka
  • soľ

Postup:

  • Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľku a speníme ju. Pridáme mletú červenú papriku, soľ a korenie, kuracie stehná a bujón. Potom pridávame aj pretlak a podusíme na miernom plameni. Zalejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäsko ponorené. Necháme variť asi 45 minút.
  • Potom pridávame zátrepku z kyslej smotany a múky, zahustíme, premiešame, dochutíme. Dáme si variť aj vodu na halušky. Pripravíme si cesto a nahádžeme ich do vriacej vody. Scedíme, keď vyplávajú. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x