Výborný kurací perkelt s haluškami je skvelý tip na obed alebo večeru. Neviem ako vy, ale ja som si perkelt zamilovala hneď a miluje ho aj moja rodina. Veľmi jednoduchá príprava a zmes chuti smotany a sladkej papriky spôsobuje, že ho bude mať rada každá gazdinka.
Na Kurací perkelt s haluškami budeme potrebovať:
- 1 menšiu cibuľu
- vykostené kuracie stehná (alebo nohy či prsia)
- rajčinový pretlak
- kyslá smotana
- 1 ČL múky
- červená mletá paprika
- soľ a korenie
- 1 bujón
- olej
Na halušky
- 500 gramov polohrubej múky
- 2 vajíčka
- soľ
Postup:
- Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľku a speníme ju. Pridáme mletú červenú papriku, soľ a korenie, kuracie stehná a bujón. Potom pridávame aj pretlak a podusíme na miernom plameni. Zalejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäsko ponorené. Necháme variť asi 45 minút.
- Potom pridávame zátrepku z kyslej smotany a múky, zahustíme, premiešame, dochutíme. Dáme si variť aj vodu na halušky. Pripravíme si cesto a nahádžeme ich do vriacej vody. Scedíme, keď vyplávajú. Dobrú chuť.
Lucia M.