Kura na smotane

(3 / 5)

Jednoduché, rýchle a hlavne, každý to miluje. Kura na smotane patrí medzi recepty, ktoré sú v slovenských domácnostiach tradičné a pripravujeme ich pomerne často. Dnes si navaríme naozaj jednoduchú verziu, ktorú budete mať hotovú raz-dva. Celý obed vás nebude stáť viac ako pár eur.

Budeme potrebovať:

6 ks kuracích stehien

1 lyžička čierneho korenia

170 ml smotany na varenie

40 ml slnečnicového oleja

soľ na chuť

kôpor a petržlen podľa chuti

strúčik cesnaku

červená mletá paprika

trošku múky

Postup:

Zmiešajte smotanu spolu s koreninami a troškou múky a nechajte v nej kuracie stehná marinovať napríklad cez noc. Mäso následne upražte z oboch strán kým nemá kôrku a nie je vo vnútri mäkké a poddajné, no nie celkom urobené. Samostatne premiešajte smotanu s korením a omáčku dajte variť. Pridajte kuracie stehná, pretlačený cesnak a varte kým nebude mäso hotové. Podávajte s cestovinami, ryžou alebo domácimi maslovými haluškami. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: wikimedia, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x