Jednoduché, rýchle a hlavne, každý to miluje. Kura na smotane patrí medzi recepty, ktoré sú v slovenských domácnostiach tradičné a pripravujeme ich pomerne často. Dnes si navaríme naozaj jednoduchú verziu, ktorú budete mať hotovú raz-dva. Celý obed vás nebude stáť viac ako pár eur.
6 ks kuracích stehien
1 lyžička čierneho korenia
170 ml smotany na varenie
40 ml slnečnicového oleja
soľ na chuť
kôpor a petržlen podľa chuti
strúčik cesnaku
červená mletá paprika
trošku múky
Zmiešajte smotanu spolu s koreninami a troškou múky a nechajte v nej kuracie stehná marinovať napríklad cez noc. Mäso následne upražte z oboch strán kým nemá kôrku a nie je vo vnútri mäkké a poddajné, no nie celkom urobené. Samostatne premiešajte smotanu s korením a omáčku dajte variť. Pridajte kuracie stehná, pretlačený cesnak a varte kým nebude mäso hotové. Podávajte s cestovinami, ryžou alebo domácimi maslovými haluškami. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: wikimedia, Lucia M.