Kubánska čokoládovo-banánová torta

Loading...
(0 / 5)

Recept na kubánsku tortu sme hľadali dlho. Ak máte oslavu alebo chystáte tortu niekomu, kto miluje kombináciu čokolády a banánov, určite upečte práve túto. Nebude jej škoda ani na svadbe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Posezení U Vážky (@posezeni.vazka) on

Na kubánsku tortu budeme potrebovať:

Korpus

  • 4 vajíčka
  • 120 gramov práškového cukru
  • 30 gramov polohrubej múky
  • 45 gramov hladkej múky
  • kakao
  • trošku oleja

Parížska šľahačka

  • 750 ml smotany na šľahanie
  • 3 tyčinky ľadové gaštany
  • 200 gramov horkej kvalitnej čokolády
  • 180 gramov mascarpone
  • banány

Čokoládová poleva

  • 200 gramov horkej čokolády
  • 200 ml smotany na šľahanie

Postup:

  • V miske si najskôr vyšľaháme bielka s práškovým cukrom a následne zašľaháme aj žĺtka. Pridáme múku, premiešame a pridáme niekoľko lyžíc kakaa a trochu oleja. Cesto vylejeme do formy a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.
  • Parížsku šľahačku si môžeme pripraviť deň vopred, aby nám v chladničke dobre stuhla. Smotanu dáme do hrnca a zahrejeme. Pridáme ľadové gaštany a necháme rozpustiť. Keď nám hmota vrie, odstavíme a nalámeme čokoládu. Premiešame a necháme vychladnúť. Potom k zmesi zašľaháme mascarpone, no nešľaháme príliš dlho, aby sa nám krém neprešľahal.
  • Korpus si položíme na podnos a môžeme ho pokvapkať rumom. Pridáme vrstvu šľahačky a na vrch dáme banány prerezané priečne na polovicu. Na banány príde druhá vrstva šľahačky a uhladíme. Takto hotovú tortu dáme chladiť.
  • Čokoládu si roztopíme so šľahačkou a pripravíme si polevu. Keď nám úplne vychladne, polejeme ňou rovnomerne celú tortu. Ideálne je robiť to na mriežke, aby sme polevu mohli použiť aj opakovane. Tortu dáme opäť do chladničky a nakoniec ju môžeme dozdobiť. Krájame ju ostrým nožom, ktorý si vždy namočíme v horúcej vode. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x