Krtkova torta na plechu

Loading...
(5 / 5)

Krtkova torta je mimoriadne obľúbeným dezertom. Niekedy je však problém zohnať ju v obchode a preto sa šikovné gazdinky snažia tento recept napodobniť. Nie je to vôbec ťažké a výsledok je takmer totožný. Dôležité je, že viete o všetkých surovinách, ktoré do receptu idú. Pripravte si krtkovu tortu na plechu a potešte všetkých maškrtníkov.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena K. (@bigbosslena) on

Budeme potrebovať:

Cesto

  • 300 gramov hladkej múky
  • 3 vajíčka
  • 180 ml mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 PL kakaa
  • 180 ml oleja
  • 150 gramov cukru

Puding

  • 200 ml mlieka
  • 1 vanilkový puding
  • cukor na dochutenie

Krém

  • 1 vanilkový cukor
  • 100 gramov čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 gramov tvarohu
  • 400 gramov kyslej smotany
  • 4 banány

Postup:

  • Žĺtka si oddelíme a spojíme ich s cukrom. Pomocou mixéra si vyšľaháme penu, do ktorej postupne pridávame olej a mlieko. V inej miske si z bielok vyšľaháme sneh. K žĺtkam pridáme múku, kakao a prášok do pečiva a dobre premiešame.
  • Teraz po častiach do cesta pridávame sneh a miešame už len zľahka. Cesto vylejeme na plech, kde sme dali papier na pečenie a pečieme asi 30 minút pri teplote 160 stupňov.
  • Medzitým si uvaríme klasicky puding a necháme ho vychladnúť. Na prípravu krému si v miske vyšľaháme tvaroh s kyslou smotanou. Zašľaháme k tomu aj puding a nastrúhanú čokoládu a vanilkový cukor. Nakoniec si v miske vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme do krému.
  • Upečené cesto v strede vydlabeme a hmotu si odložíme na posýpku nabok. Dávame si pozor, aby sme sa nedostali až na plech a okraje tiež musia ostať pevné.
  • Banány nakrájané na kolieska naukladáme na cesto a koláč zalejeme krémom. Pekne uhladíme a vrch posypeme upečeným rozmrveným cestom. Krtkovu tortu necháme v chladničke schladiť a môžeme nakrájať na kocky. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x