Krtkova torta je mimoriadne obľúbeným dezertom. Niekedy je však problém zohnať ju v obchode a preto sa šikovné gazdinky snažia tento recept napodobniť. Nie je to vôbec ťažké a výsledok je takmer totožný. Dôležité je, že viete o všetkých surovinách, ktoré do receptu idú. Pripravte si krtkovu tortu na plechu a potešte všetkých maškrtníkov.
Budeme potrebovať:
Cesto
- 300 gramov hladkej múky
- 3 vajíčka
- 180 ml mlieka
- 1 prášok do pečiva
- 3 PL kakaa
- 180 ml oleja
- 150 gramov cukru
Puding
- 200 ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- cukor na dochutenie
Krém
- 1 vanilkový cukor
- 100 gramov čokolády
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 gramov tvarohu
- 400 gramov kyslej smotany
- 4 banány
Postup:
- Žĺtka si oddelíme a spojíme ich s cukrom. Pomocou mixéra si vyšľaháme penu, do ktorej postupne pridávame olej a mlieko. V inej miske si z bielok vyšľaháme sneh. K žĺtkam pridáme múku, kakao a prášok do pečiva a dobre premiešame.
- Teraz po častiach do cesta pridávame sneh a miešame už len zľahka. Cesto vylejeme na plech, kde sme dali papier na pečenie a pečieme asi 30 minút pri teplote 160 stupňov.
- Medzitým si uvaríme klasicky puding a necháme ho vychladnúť. Na prípravu krému si v miske vyšľaháme tvaroh s kyslou smotanou. Zašľaháme k tomu aj puding a nastrúhanú čokoládu a vanilkový cukor. Nakoniec si v miske vyšľaháme smotanu na šľahanie a pridáme do krému.
- Upečené cesto v strede vydlabeme a hmotu si odložíme na posýpku nabok. Dávame si pozor, aby sme sa nedostali až na plech a okraje tiež musia ostať pevné.
- Banány nakrájané na kolieska naukladáme na cesto a koláč zalejeme krémom. Pekne uhladíme a vrch posypeme upečeným rozmrveným cestom. Krtkovu tortu necháme v chladničke schladiť a môžeme nakrájať na kocky. Dobrú chuť.
Lucia M.