Krevety na cesnaku a víne

Loading...
(5 / 5)

Máte radi krevety? Veľmi jednoducho ich pripravíte na cesnaku a víne. Hodia sa k ním bagety, ktoré si môžete namočiť do výpeku. Naozaj fantázia a domov si tak prinesiete aspoň trochu exotiky, ak už nejdete k moru. recept priniesla pani Iveta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zuzana Kadochová (@mlsnadomacnost) on

Na krevety na cesnaku a víne budeme potrebovať:

  • 1 kg kreviet
  • trošku olivového oleja
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1 dcl bieleho vína
  • pretržlenová vňať
  • čili
  • pol kocky masla
  • parmezán

Postup:

  • Krevety si necháme rozmraziť a následne ich sprudka opečieme na troške olivového oleja. Stačí z každej strany naozaj len minútku. Pridáme pretlačený cesnak, podlejeme vínom a redukujeme 2 minútky.
  • Potom krevety osolíme, okoreníme a pridáme čili. Do výpeku pridáme maslo a petržlenovú vňať. Dobre premiešame a podávame s parmezánom a bagetou. Kto chce, môže pridať aj trošku citrónovej šťavy. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x