Máte radi krevety? Veľmi jednoducho ich pripravíte na cesnaku a víne. Hodia sa k ním bagety, ktoré si môžete namočiť do výpeku. Naozaj fantázia a domov si tak prinesiete aspoň trochu exotiky, ak už nejdete k moru. recept priniesla pani Iveta.
- 1 kg kreviet
- trošku olivového oleja
- 6 strúčikov cesnaku
- 1 dcl bieleho vína
- pretržlenová vňať
- čili
- pol kocky masla
- parmezán
Postup:
- Krevety si necháme rozmraziť a následne ich sprudka opečieme na troške olivového oleja. Stačí z každej strany naozaj len minútku. Pridáme pretlačený cesnak, podlejeme vínom a redukujeme 2 minútky.
- Potom krevety osolíme, okoreníme a pridáme čili. Do výpeku pridáme maslo a petržlenovú vňať. Dobre premiešame a podávame s parmezánom a bagetou. Kto chce, môže pridať aj trošku citrónovej šťavy. Dobrú chuť.