Hľadali sme inšpiráciu na jednoduchý zákusok, ktorý by bol zdobený malinami. Boli v obchode v akcii a to treba využiť. Na tento recept sme narazili v skupine Recepty a rady do kuchyne a zaujal nás, lebo vznikol úplnou náhodou. Stačilo dať dokopy známe postupy a zákusok bol na svete. Na Veľkú noc ideál!
- 5 vajec
- 10 PL vlažnej vody
- 10 PL cukru
- 10 PL polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- šľahačka+cukor+stužovač
- Zlatý klas
- 350 ml mlieka
- 1/2 hrnčeka cukru
- 200 gramov masla
- marmeláda a maliny
Postup:
- Pripravíme si dve misky. Nad jednou rozbijeme vajíčka a oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vlažnou vodou do peny. Šľaháme 5-10 minút elektrickým šľahačom.
- Bielka si zašľaháme do tuhého snehu. V miske si zmiešame múku a prášok do pečiva a túto hmotu po častiach primiešavame k žĺtkam. Na záver taktiež po častiach primiešavame ručne sneh.
- S ľahkosťou, aby bolo cesto vzdušné a bublinkovalo. Potom ho vylejeme na vymastený plech a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým nie je povrch zlatistý.
- V hrnci zohrejeme mlieko, pridáme Zlatý klas a cukor a uvaríme hustý puding. Keď nám vychladne alebo je letný, zašľaháme doň maslo izbovej teploty.
- V miske si ešte vyšľaháme šľahačku, stužovač a cukor podľa chuti.
- Na upečenú piškótu navrstvíme najskôr marmeládu v tenkej vrstve. Ideálna je malinová. Potom pridáme krémovú plnku, na vrch šľahačku a dozdobíme malinami. Dáme chladiť a podávame. Dobrú chuť.
Lucia M.