Krémeš s pudingom a jablkami

Loading...
(0 / 5)

Krémový zákusok hodný každej oslavy. Ak máte radi krémeš, možno vás zaujme aj verzia s jablkami. Zákusku dodajú úplne inú chuť a s pudingovou plnkou je to presne tá kombinácia, ktorá je mimoriadne obľúbená. Recept pripravila pani Alena a oplatí sa ho vyskúšať.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Feketíková (@ivaness_f) on

Na jablkový krémeš budeme potrebovať:

Jablková plnka

  • 1 kg jabĺk
  • 2 vanilkové cukre
  • Zlatý klas

Cesto

  • 5 vajec
  • 150 gramov práškového cukru
  • 3 PL vody
  • 150 gramov polohrubej múky
  • prášok do pečiva

Pudingová plnka

  • 700 ml mlieka
  • 2 Zlaté klasy
  • 40 gramov cukru
  • 1 PL hladkej múky
  • 200 gramov masla
  • 100 gramov práškového cukru
  • vyšľahaná šľahačka + čokoláda

Postup:

  • Jablká si očistíme a nastrúhame. Podusíme ich spolu s cukrom a jedným Zlatým klasom. Stačí na panvici asi 5-10 minút. Jablká následne rozotrieme na plech, ktorý sme si vystlali alobalom alebo papierom na pečenie.
  • Cesto pripravíme jednoducho, podobne ako piškótu. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu, žĺtka najskôr s cukrom, vodou, múkou a práškom do pečiva. Nakoniec primiešame aj sneh.
  • Cesto vylejeme na jablká a dáme piecť do rúry pri teplote 190 stupňov na asi 25 minút. Keď nám cesto vychladne, koláč prevrátime.
  • Medzitým si uvaríme puding z mlieka, cukru, múky a Zlatých klasov. Keď nám vychladne, prišľaháme aj maslo a práškový cukor. Puding natrieme na jablká a na vrch ešte dáme vyšľahanú šľahačku, ktorú dozdobíme postrúhanou čokoládou. Dáme vychladiť a podávame. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x