Krémový zákusok hodný každej oslavy. Ak máte radi krémeš, možno vás zaujme aj verzia s jablkami. Zákusku dodajú úplne inú chuť a s pudingovou plnkou je to presne tá kombinácia, ktorá je mimoriadne obľúbená. Recept pripravila pani Alena a oplatí sa ho vyskúšať.
Jablková plnka
- 1 kg jabĺk
- 2 vanilkové cukre
- Zlatý klas
Cesto
- 5 vajec
- 150 gramov práškového cukru
- 3 PL vody
- 150 gramov polohrubej múky
- prášok do pečiva
Pudingová plnka
- 700 ml mlieka
- 2 Zlaté klasy
- 40 gramov cukru
- 1 PL hladkej múky
- 200 gramov masla
- 100 gramov práškového cukru
- vyšľahaná šľahačka + čokoláda
Postup:
- Jablká si očistíme a nastrúhame. Podusíme ich spolu s cukrom a jedným Zlatým klasom. Stačí na panvici asi 5-10 minút. Jablká následne rozotrieme na plech, ktorý sme si vystlali alobalom alebo papierom na pečenie.
- Cesto pripravíme jednoducho, podobne ako piškótu. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu, žĺtka najskôr s cukrom, vodou, múkou a práškom do pečiva. Nakoniec primiešame aj sneh.
- Cesto vylejeme na jablká a dáme piecť do rúry pri teplote 190 stupňov na asi 25 minút. Keď nám cesto vychladne, koláč prevrátime.
- Medzitým si uvaríme puding z mlieka, cukru, múky a Zlatých klasov. Keď nám vychladne, prišľaháme aj maslo a práškový cukor. Puding natrieme na jablká a na vrch ešte dáme vyšľahanú šľahačku, ktorú dozdobíme postrúhanou čokoládou. Dáme vychladiť a podávame. Dobrú chuť.