Krekry s ľanovými semienkami

Loading...
(4 / 5)

Základom správnej výživy je jesť minimálne každé 3 hodiny v malých dávkach. Toto pravidlo sa však nedá vždy dodržať, navyše ak ste otrokom svojej práce ste radi, že sa najete aspoň raz za deň. Niekedy však stačí, ak si pripravíte aspoň malé občerstvenie, ktoré vás počas dňa zachráni. Máme pre vás jeden tip. Sušienky alebo krekry s ľanovými semiačkami. Sú veľmi zdravé a navyše neobsahujú žiadne vajcia, živočíšne tuky a ani cukor. Vy tak zabije neuveriteľný hlad a navyše svojmu telu doprajete množstvo vitamínov. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Лилия Сапалева (@glutenfree_cookie) on

Budeme potrebovať:

  • 135 g múky
  • štipka soli
  • 50 ml vody
  • 25 g cukru
  • 2 lyžice ľanových semienok
  • 50 ml oleja

Postup:

  • Zmiešajte si múku, soľ, cukor a ľanové semienka. Zmiešajte si vodu s olejom, dajte to nad oheň a v momente keď to začne vrieť to nalejte do suchej zmesi. Pomocou drevenej varechy cesto rýchlo premiešajte.
  • Keď cesto poriadne vymiesite nechajte ho postáť 15 minút. Následne cesto rozvaľkajte na hrúbku približne 0,5 mm a nakrájajte na malé štvorce. Sušienky poukladajte na plech pokrytý papierom na pečenie.
  • Pečte pri teplote 200 stupňov približne 10 minút. V prípade, že máte veľmi radi sladké môžete si tieto ľanové sušienky naplniť lekvárom alebo ich obaliť v práškovom cukri.

zdroj titulnej fotky: instagram/instagram, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x