Máte radi recepty, ktoré nielen chutia, ale aj zaujímavo vyzerajú? Potom by sme mali rozhodne vyskúšať tieto zebrové kocky. Sú fantastické chuťovo a ešte viac potešia aj vaše oči.
Na cesto
200 g drvených sušienok
5 PL kakaa
3 PL marhuľového džemu
1 PL rumu
5 g masla
5 PL kryštálového cukru
3 dl mlieka
Na krém
3 dl mlieka
3 PL múky
1 balíček vanilkového cukru
5 PL kryštálového cukru
5 g masla
30 g strúhaného kokosu
Na polevu
10 g horkej čokolády
1 ČL oleja
Ako prvé si pripravte krém, musí totiž dobre stuhnúť a zhustnúť. Zmiešajte múku s mliekom do hladka, potom pridajte kokos a za stáleho miešania uvarte hustý krém. Po vychladení pridajte cukor, vanilkový cukor a maslo. Poriadne premiešajte, aby sa všetko spolu spojilo.
Pri príprave cesta jednoducho všetko spolu zmiešajte do takej hmoty, aby sa s ňou dalo ľahko manipulovať v rukách. Preto rieďte cesto mliekom po menších dávkach, aby neostalo príliš tekuté. Cesto si rozdeľte na 3 časti a vyvaľkajte približne na rozmer 20×30 cm. Umiestnite cesto na pekáč, alebo do formy a naň dajte vrstvu kokosového krému. Na krém opäť cesto, potom opäť krém a navrch posledný diel cesta. Nakoniec si roztopte čokoládu a v tenkej vrstve ju natrite na cesto. Koláčik dajte zatuhnúť do chladu a podávajte pokrájaný na kocky. Prajeme dobrú chuť!
(Monika), receptneked.hu