Kokosová torta

Loading...
(3.5 / 5)

Pri výrobe pusiniek mi často ostanú žĺtka navyše. V tejto situácii siahnem po tomto starom dobrom recepte ku ktorému potrebujem veľké množstvo žĺtkov. Okrem toho je torta veľmi lahodná a hodná aj pre tých, čo udržiavajú zdravú životosprávu.

Budeme potrebovať:

Na cesto:

9 ks vajíčok (3 x 3 ks)

9 PL xylitolu (prírodného cukru) (3 x 3 PL)

7,5 PL namletej múky z ovsených vločiek (3 x 2,5 PL)

3 štipky sódy bikarbóny (3 x 1)

1,5 PL kakaového prášku (3 x 0,5 PL)

Na krém:

6 žĺtkov

2 vanilkové pudingy

8 dl mlieka

4 PL kokosovej múčky

2 PL xylitolu

Postup:

Na tortu budeme potrebovať dokopy 3 korpusy. Je možné ich pripraviť aj spolu, ak sa však chcete vyhnúť nerovnostiam, odporúčame pripraviť každý korpus zvlášť. Vajíčka rozdelíme a žĺtka vymiešame so xylitolom. Následne primiešame kakaový prášok so sódou bikarbónou a múkou.

Bielka vymiešame na tuhú penu a opatrne ju primiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme na 180°C približne 15-20 minút. Žĺtka vymiešame s malým množstvom mlieka a s pudingmi, následne pridáme xylitol.

Nakoniec pridáme zostatok mlieka a na miernom ohni povaríme, kým sa zmes trocha nezhustí. Mixérom miešame do vychladnutia a pridáme kokosovú múčku. Krém rozdelíme na tri časti a potrieme ním korpusy. Dozdobíme podľa potreby. Dobrú chuť!

(Bianka), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x