Kokosová torta

(5 / 5)

Čaká vás nejaká rodinná oslava a uvažujete, aký koláč alebo tortu pripraviť? Cieľom je vždy prekvapiť a potešiť a náš dnešný recept to všetko spĺňa. O tejto torte sa hovorí, že je lepšia ako krtkova. Príprava je jednoduchá, aj keď sa to na prvý pohľad nemusí zdať. Dôležité je zvoliť hlbšiu formu na pečenie, vtedy dosiahnete efekt „krtinca“. Táto torta bude určite ozdobou každej oslavy, záhradnej párty alebo aj rodinného stola. 

Budeme potrebovať:

1 hrnček práškového cukru

1 hrnček klasického cukru

6 vajíčok

200 gramov polohrubej múky

150 gramov masla

3 PL kakaa

1 prášok na pečenie

1 vanilkový cukor

4 dcl mlieka

2 PL škrobu

1 hrnček kokosových čipsov alebo strúhaného kokosu

100 ml smotany na šľahanie

50 gramov horkej čokolády

Postup:

Vo väčšej miske si pomocou mixéra vyšľaháme cesto. Zmiešame 5 vajíčok, klasický biely cukor, pridávame 50 gramov masla, múku, prášok do pečiva, kakao, vanilkový cukor a mixujeme, kým nám nevznikne vláčne cesto. Pripravíme si okrúhlu formu s priemerom asi 26 cm. Cesto vylejeme a pečieme ho 35-40 minút na 170 stupňoch.

Medzitým si pripravíme krém. Mlieko si nalejeme do hrnca a pridáme škrob, jedno vajíčko, kokos, smotanu a práškový cukor. Dobre miešame a varíme, až kým nám hmota nezhustne na konzistenciu, akú má napríklad kyslá smotana. Na záver do krému pridávame 100 gramov masla a dobre premiešame, necháme vychladnúť.

Upečené cesto si prerežeme na dva kruhy. Jeden kruh bude naspodku, pričom naň navrstvíme asi 2/3 krému. Na krém dáme druhú polovicu cesta a na vrch opäť dáme krém. Celé to uhladíme. Tortu dáme chladiť na 2-3 hodiny do chladničky.

Tortu môžeme ozdobiť nasledovne. Ak si necháme nejaké cesto bokom, podrvíme ho a zdobíme na vrchu, kde sa vďaka krému dobre prichytí. Ozdobovať môžeme aj horkou čokoládou, ktorú sme si nastrúhali. Nezabúdajte, že torta by mala byť dobre vychladená, aby sa nám dobre krájala. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x