Pri výrobe pusiniek mi často ostanú žĺtka navyše. V tejto situácii siahnem po tomto starom dobrom recepte ku ktorému potrebujem veľké množstvo žĺtkov. Okrem toho je torta veľmi lahodná a hodná aj pre tých, čo udržiavajú zdravú životosprávu.
Na cesto:
9 ks vajíčok (3 x 3 ks)
9 PL xylitolu (prírodného cukru) (3 x 3 PL)
7,5 PL namletej múky z ovsených vločiek (3 x 2,5 PL)
3 štipky sódy bikarbóny (3 x 1)
1,5 PL kakaového prášku (3 x 0,5 PL)
6 žĺtkov
2 vanilkové pudingy
8 dl mlieka
4 PL kokosovej múčky
2 PL xylitolu
Na tortu budeme potrebovať dokopy 3 korpusy. Je možné ich pripraviť aj spolu, ak sa však chcete vyhnúť nerovnostiam, odporúčame pripraviť každý korpus zvlášť. Vajíčka rozdelíme a žĺtka vymiešame so xylitolom. Následne primiešame kakaový prášok so sódou bikarbónou a múkou.
Bielka vymiešame na tuhú penu a opatrne ju primiešame do žĺtkovej zmesi. Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm a pečieme na 180°C približne 15-20 minút. Žĺtka vymiešame s malým množstvom mlieka a s pudingmi, následne pridáme xylitol.
Nakoniec pridáme zostatok mlieka a na miernom ohni povaríme, kým sa zmes trocha nezhustí. Mixérom miešame do vychladnutia a pridáme kokosovú múčku. Krém rozdelíme na tri časti a potrieme ním korpusy. Dozdobíme podľa potreby. Dobrú chuť!
(Bianka), nosalty.hu