Máte v chladničke kiwi a hľadáte nejaký osviežujúci recept, v ktorom by ste ho mohli využiť? Väčšinou sa pripravuje so želatínou alebo si ho len nakrájame do ovocného šalátu. Pani Ivka má však skvelý tip na nepečenú tortu.
Na kiwi tortu budeme potrebovať:
- kiwi
- 750 gramov jemného tvarohu
- 3 PL práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 180 gramov smotany na šľahanie
- detské piškóty
- broskyňový kompót
- ríbezle
Postup:
- Vyššiu misku si vystelieme potravinárskou fóliou. Dôkladne po celom dne aj obvode poukladáme na kolieska pokrájané kiwi. Zmiešame jemný tvaroh s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a s vyšľahanou šľahačkou.
- Jednu tretinu krému natrieme na kiwi, na celé dno a boky. Detské piškóty si namočíme v šťave z broskýň a naukladáme na krém, na celé dno a boky misky.
- K druhej tretine krému pridáme pokrájané kiwi, broskyne a ríbezle alebo iné ovocie a zatrieme zvyšným krémom a ukončíme vrstvou piškót. Dáme chladiť aspoň na 5 hodín. Pomocou taniera potom preklopíme a odstránime fóliu. Dobrú chuť.