Tento recept som našla na internete, ale rozhodla som sa ho vylepšiť. Jemný smotanový krém si obľúbila celá rodina a kiwi dodáva koláču letnú sviežosť a príjemne kyslastý podtón. Koláč je možné pripraviť aj do 30 minút.
Na cesto:
10 dkg masla
10 dkg cukru
4 vajíčka
7 dkg hladkej múky
2 PL kakaového prášku
1/2 balenia prášku do pečiva
Na krém:
2,5 dl smotany na šľahanie
450 g kyslej smotany
3 PL práškového cukru
Šťava z polovice citróna
3 ks kiwi
Na poliatie:
1 balenie želatíny
Cukor rozmiešame so žĺtkami a maslom. Bielka vymiešané na penu opatrne vmiešame do zmesi, následne pridáme aj múku s kypriacim práškom a kakaom. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme ho na 180°C približne 20 minút.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme na penu a primiešame do nej kyslú smotanu, cukor a citrónovú šťavu. Takto pripravený krém nanesieme na vychladnuté cesto a poukladáme naň kiwi plátky.
Želatínu si pripravíme v 2,5-3 dl vody s 2 lyžicami cukru. Po zovretí vody, povaríme želatínu ešte pár minút. Necháme ju trocha vychladnúť a lyžicou nanesieme na koláč.
Minimálne na hodinu pred podávaním necháme koláč stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu