Máte radi koláčik, ktorý inak nájdete aj pod názvom cheesecake? Vynikajúca tvarohová plnka, jednoduchý korpus a na tanieri vyzerá naozaj skvele. Milovníci kávy si prídu na svoje, do tohto receptu sa jednoducho skvele hodí. Na vrchu chutná biela čokoláda. Už len naň počkať, kým sa dobre vychladí počas noci.
- 120 gramov piškót alebo maslových keksov
- 1 dcl silnej kávy
- 50 gramov masla
- 1 PL kakaa
- podľa potreby cukor
Plnka
- 500 gramov jemného tvarohu
- 2 vajcia
- 2 PL hladkej múky
- vanilkový cukor
- cukor podľa chuti
- Poleva
- 100 gramov bielej čokolády
- 50 ml šľahačkovej smotany
Postup:
- Piškóty alebo keksy si rozmixujeme a zmiešame s kávou, rozpusteným maslom, kakaom a cukrom podľa chuti. Hotovú hmotu natlačíme do formy a dáme piecť asi na 10 minút pri teplote 180 stupňov.
- Medzitým si tvaroh vymiešame s vajíčkami, múkou, vanilkovým cukrom a opäť aj klasickým cukrom. Plnku vylejeme na korpus a dáme piecť na 45 minút pri teplote 170 stupňov. Keď je koláč na vrchu jemne hnedý, je hotový a môžete ho vybrať.
- Na vrch už len navrstvíme roztopenú bielu čokoládu, ktorú sme si zmiešali so smotanou na spôsob ganache polevy. Cheesecake dáme do chladničky stuhnúť, ideálne cez noc. Podávame ozdobené napríklad čerstvým ovocím. Dobrú chuť.