Kávové kocky plné kakaa

Loading...
(0 / 5)

Milovníci kakaa a kávy pozor. Toto je ten najlepší recept na fajnový koláčik, aký si len viete predstaviť. Vláčne cesto, jemná plnka, ktorá nie je presladená ani ťažká. Keď sa nakrája, okamžite ho budete milovať. Dá sa pripraviť aj ako torta, no aj klasicky na plechu ako perník. Keď raz ochutnáte, dlho nebudete chcieť žiadny iný koláč. Vyzerá fakt svetovo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CrissMar (@crissmarpatiserie) on

Na Kávové kocky budeme potrebovať:

Cesto

  • 6 vajec
  • 150 gramov cukru
  • štipka soli
  • 30 ml oleja
  • 3 PL kakaa
  • 130 gramov múky

Krém

  • 3 vajcia
  • 150 gramov cukru
  • 1 malé presso
  • 3 PL kakaa
  • 250 gramov masla

Čokoládová poleva

  • 100 gramov čokolády
  • trošku smotany na šľahanie

Čokoládová pena na ozdobu (nemusí byť)

  • 100 gramov cukru
  • 100 ml vody
  • 100 gramov čokolády
  • 30 gramov masla

Postup:

  • Začneme prípravou cesta. Žĺtka si oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s cukrom. Pridáme múku, kakao a potom pridáme bielkovú penu so štipkou soli, ktorú sme si vyšľahali osobitne. Penu pridávame po častiach a miešame vareškou tak, aby ostalo cesto vláčne a nadýchané. Cesto vylejeme na plech a pečieme pri teplote 175 stupňov asi 35-40 minút. Cesto necháme kompletne vychladnúť a priečne ho prerežeme.
  • Medzitým si pripravíme kávový krém. Uvaríme si silné presso a postupujeme nasledovne. Vajíčka vo vodnom kúpeli šľaháme ručne s cukrom, kým nám nevznikne hustá hmota. Konzistencia by mala byť ako pri kyslej smotane. Necháme 10 minút vychladnúť a pridáme kakao, kávu a nakoniec maslo izbovej teploty. Vezmeme si mixér a vyšľaháme krém.
  • Na jednu vrstvu cesta rozotrieme krém a priložíme druhú polovicu. Na toto cesto niekto ešte zvykne vyliať jedno presso. Pokojne to urobte tiež, cesto bude šťavnaté. Čokoládu roztopíme a primiešame trochu smotany. Vznikne nám ganache poleva, ktorou oblejeme koláč.
  • Kto chce, môže si pripraviť aj čokoládovú penu na ozdobu. Cukrovú vodu si uvaríme 3-4 minúty, kým sa nám nevytvorí sirup. Pridáme maslo a čokoládu a dobre premiešame. Keď nám táto zmes vychladne, vyšľaháme ju do peny a naplníme si cukrárenské vrecko. Zdobíme koláčik a dáme ho chladiť aspoň na dve hodiny. Nakrájame a podávame. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x