Ak máte radi sladkú mrkvu, obľúbite si aj túto prílohu. Cez víkend som pripravovala lososa pečeného v rúre a chcela som nejakú ľahkú, no dobre ochutenú prílohu. Keďže zemiakov je všade veľa a v chladničke som mala mrkvu, vyskúšala som ju pripraviť s koreninami a surovinami, ktoré som mala doma. Výsledok? Famózny.
Na Karotku na masle budeme potrebovať:
- surovú mrkvu
- 3 strúčiky cesnaku
- 50 gramov masla
- sušené oregano a bazalka
- šťava z pomaranča
- 2 PL medu
- muškátový oriešok
- trošku škorice
- čerstvá mäta a koriander
Postup:
- Mrkvu ošúpeme a prekrojíme buď na polovice a na menšie kusy alebo na kolieska. Zvoľte tvar, aký chcete, no prispôsobte tomu aj čas prípravy. Kolieska sa budú robiť oveľa kratšie ako väčšie kusy.
- Na panvicu si dáme roztopiť maslo, pridáme pretlačený cesnak a všetky suroviny okrem medu. Pridáme mrkvu a pražíme ju asi 7 minút, ak máte tenké kolieska. Ak máte mrazené baby karotky, čas prípravy je približne rovnako dlhý. Ak máte surovú mrkvu nakrájanú na väčšie kusy, príprava bude asi 10-12 minút. Na posledné dve minútky pridajte aj med a zvýšte teplotu. Všetko spolu orestujeme a podávame k hotovému jedlu. Dobrú chuť.