Karlovarské rožky

Loading...
(1 / 5)

Ak sa povie karlovarské rožky, tak to pre mnohých znamená nostalgiu. Niektorí si pamätajú, ako ich ešte teplé nosili naše mamy z pekární. Dnes si ich však tí, ktorí sú trochu šikovnejší, môžu upiecť aj doma. Receptom sme sa inšpirovali zo sociálnych sietí.

Na karlovarské rožky budeme potrebovať

  • 500 gramov hladkej múky
  • 130 gramov masla
  • 7 gramov sušeného droždia
  • 3 PL mlieka
  • 200 mililitrov vody
  • 2 ČL soli
  • 1 ČL kryštálového cukru

Karlovarské rožky si pripravíme nasledovne

  • Z ingrediencií si vypracujeme klasické kysnuté cesto. Poriadne premiešame, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi dve hodiny.
  • Keď nám cesto nakysne, spravíme si bochníky, a potom rožteky. Aby sa nám lepšie pracovalo s cestom, môžeme ho ešte posypať múkou.
  • Rožteky necháme ešte kysnúť na plechu asi polhodinu.
  • Potom potrieme rozpusteným maslom a pečieme asi 15 minút na 220 stupňov.
  • Sledujeme, či sú rožteky zlatej farby a môžeme vybrať.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x