Ak sa povie karlovarské rožky, tak to pre mnohých znamená nostalgiu. Niektorí si pamätajú, ako ich ešte teplé nosili naše mamy z pekární. Dnes si ich však tí, ktorí sú trochu šikovnejší, môžu upiecť aj doma. Receptom sme sa inšpirovali zo sociálnych sietí.
Na karlovarské rožky budeme potrebovať
- 500 gramov hladkej múky
- 130 gramov masla
- 7 gramov sušeného droždia
- 3 PL mlieka
- 200 mililitrov vody
- 2 ČL soli
- 1 ČL kryštálového cukru
Karlovarské rožky si pripravíme nasledovne
- Z ingrediencií si vypracujeme klasické kysnuté cesto. Poriadne premiešame, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi dve hodiny.
- Keď nám cesto nakysne, spravíme si bochníky, a potom rožteky. Aby sa nám lepšie pracovalo s cestom, môžeme ho ešte posypať múkou.
- Rožteky necháme ešte kysnúť na plechu asi polhodinu.
- Potom potrieme rozpusteným maslom a pečieme asi 15 minút na 220 stupňov.
- Sledujeme, či sú rožteky zlatej farby a môžeme vybrať.