Pomaly prichádza jeseň a teda aj sezóna karfiolu. Karfiol môžete použiť či už do polievky alebo vyprážaný. Pokiaľ ho viete dobre pripraviť, máte výborné jedlo za pár minút! Prinášame vám však recept na Bufallo karfiol podľa americkej kuchyne.
700g karfiolu
200 ml mlieka
2 lyžičky cesnakového prášku
pol lyžičky čierneho korenia
1 polievková lyžica medu
100 g pšeničnej múky
1 lyžička červenej papriky
1 lyžička soli
100g grilovaná omáčka
50g masla
Karfiol pokrájajte na kúsky podľa toho akej veľkosti chcete mať karfiol podávaný. Pokrájané kúsky dajte do hrnca spolu s vodou, soľou a nechajte to variť. Po uvarení dajte karfiol do hrnca so studenou vodou nech čo najrýchlejšie vychladne. V hlbokej miske si zmiešajte mlieko s múkou, soľou, čierne korenie a cesnakový prášok. Každý karfiol ponorte do zmesi a položte na plech. Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov po dobu 15-20 minút. V miske roztopte maslo, pridajte grilovaciu omáčku, med a papriku a dôkladne premiešajte. Opečený karfiol potrite vytvorenou zmesou a pečte ďalších 10 minút. V tomto recepte môžete grilovaciu omáčku nahradiť napríklad tabascom alebo akoukoľvek paradajkovou omáčkou. Podávať to môže so zemiakmi alebo môžete k tomu spraviť jednoduchý cesnakový dip.