Karamelový krém bez varenia

Loading...
(3.2 / 5)

Toto je jeden rýchly recept, ktorý je podľa mňa naozaj úžasný. Karamelový krém. Najlepšie je, že sa hodí na viac koláčov a zákuskov, takže ho pri pečení môžete použiť viackrát a na viac koláčikov. Pečiete na Vianoce? Tak sa inšpirujte týmto receptom a ozvláštnite nejaký svoj tradičný recept.

Na karamelový krém budete potrebovať:

  • 1 karamelové salko
  • 250 gramov masla

Postup:

  • Maslo si vyberieme z chladničky a necháme ho, nech dosiahne izbovú teplotu. Presne tak isto postupujeme aj s plechovkou salka. Nemôžu byť úplne studené.
  • Maslo si hodíme do misky, kde ho pomocou mixéru vyšľaháme na penu. Po častiach pridávame karamelové salko. Keď sa tieto dve hmoty spoja, vznikne úžasný karamelový krém.
  • Šikovné však? Potom už stačí krém navrstviť na cupcake alebo ho jednoducho pekne uhlaďte na čokoládové cesto a posypte nastrúhanou čokoládou. Fantázii sa medze nekladú.

 (Lucia M.)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x