Receptov na plnené kapustové listy sme vám už priniesli neúrekom a všetky nájdete na našej stránke. Dnes sme ale vzali tradičnú receptúru a ešte ju trochu vylepšili. Mleté mäso vynecháme a ani tradičnú hlávkovú kapustu potrebovať nebudete. Už ste zvedaví? Tak sa poďme pustiť do prípravy.
1 pekinskú kapustu
300 gramov kuracích pŕs
2 PL krémového syra
5 šampiňónov (väčších)
1 veľká paradajka
2 PL paradajkovej pasty alebo pretlaku
3 strúčiky cesnaku
vňatka na chuť
soľ a korenie
Kapustu si porozdeľujeme na jednotlivé listy. Tie si ponoríme na 3 minútky do vriacej vody, aby trochu zmäkli a dali sa tvarovať. Kuracie prsia si nakrájame na malé rezančeky a pridáme k nim krémový syr, šampiňóny a paradajku. Všetko dobre nasekané. Osolíme a okoreníme. Každý kapustový list si naplníme zmesou a zabalíme.
Pripravíme si menší plech, ktorý vytrieme olejom a listy poukladáme vedľa seba. Paradajkový pretlak zmiešame s pretlačeným cesnakom, soľou, korením, vňaťou a troškou vody. Takouto omáčkou listy zalejeme a dáme ich piecť do rúry, ktorú sme predhriali na 200 stupňov. Doba pečenia je asi 40 minút. Pred podávaním pokojne na vrch nasekajte čerstvé bylinky. Pridať môžete aj lyžicu kyslej smotany. Dobrú chuť.
Lucia M.