Kandizované pomaranče v čokoláde

(4 / 5)

Pri tomto recepte je veľmi dôležitá kvalita. Hovorím o kvalite pomarančov, z ktorých budeme vyrábať dnešný recept. Ak natrafíte na také, ktoré nie sú chemicky ošetrované, máte vyhraté. Ak si predsa len chcete pripraviť čoko kandizované pomarančové tyčinky, odporúčame vám dobre šupky umyť. Je to pomerne jednoduchý proces prípravy, no určite nie najrýchlejší. Poďme na to.

Budeme potrebovať:

šupky zo 4 pomarančov

3 šálky cukru

1 šálka vody

cukor na obaľovanie a čokoláda

Postup:

Pomaranče si ošúpeme tak, aby sme dostali tenké dieliky. Odstránime biele blany, ktoré sú zbytočne horké. Šupky dáme do veľkého hrnca s vodou a pridáme soľ. Na 250 ml pridávame 1 ČL soli. Šupky necháme lúhovať deň a pokojne aj 2. Potom ich namočíme ešte na pol hodinu do studenej vody a rozložíme na čistú utierku, aby dobre vyschli.

Do hrnca napustíme vodu a pridáme šupky a cukor. Celé to varíme na miernom ohni asi hodinu. Potom šupky scedíme a necháme opäť uschnúť na suchej utierke. Kandizovaný pomaranč následne obalíme po jednom v cukre a polovicu môžeme namočiť do roztopenej čokolády. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram

Chutil ti tento recept?

komentárov

x