Jesenný jablkový cheesecake

Loading...
(2.3 / 5)

Množstvo spôsobov, ako sa pripravuje cheesecake, nás niekedy môže trochu miasť. Dnes vám ukážeme ďalší z receptov, ktorý bude opäť odlišný tak v príprave, ako aj v konečnom prevedení. Tento jablkový cheesecake nemá žiaden sušienkový základ a predsa chutí akoby ho zoslali renomovaní pekári.

Budete potrebovať:

700g jabĺk

1 citrón

75g hrozienok

½ ČL sušeného alebo čerstvého zázvoru

125g práškového cukru

4 žĺtky

4 bielky

500g mascarpone

50g kešu orieškov

1 ČL prášku na pečenie

1 balíček vanilkového cukru

štipka soli

2 PL strúhanky

1 PL masla

Postup prípravy:

Polovicu z citróna ošúpte a kôru postrúhajte, zmiešajte so sušeným zázvorom. Hrozienka zalejte vriacou vodou, aby zmäkli. Nechajte ich v nej maximálne 10 minút. Jablká si očistite a ošúpte, vykrojte jadrá. Nakrájajte ich na tenšie plátky a polejte citrónovou šťavou z celého citróna. Pridajte k zmesi zázvor s citrónovou kôrou, hrozienka zliate z vody a 50g cukru. Všetko dobre premiešajte a nechajte 1 hodinu odstáť.

Kešu oriešky si medzitým pomixujte na prášok, zmiešajte ich s mascarpone, žĺtkami a zvyšným cukrom. Pridajte vanilkový cukor a prášok do pečiva. Bielka si vyšľahajte so štipkou soli do tuhej peny a zmiešajte ich s tvarohom. Potom zmes zmiešajte aj s odstátymi jablkami.

Tortovú formu si vyložte papierom na pečenie a ten vymastite maslom. Na maslo nasypte strúhanku a porozsýpajte ju po celej ploche tortovej formy, aj po bokoch.

Na strúhanku vylejte tvarohovú jablkovú zmes a navrch dajte pár mesiačikov čerstvého jablka. Tortovú formu zakryte alobalom a pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov zhruba 45-50 minút. Prajeme dobrú chuť!

(M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x